Bøger / faglitteratur

Rundt om trædrejning : teknik og inspiration


Beskrivelse


Gennem 50 opskrifter gives idéer til nye drejede former og figurer fra en række danske og udenlandske trædrejere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2018

af

af

Martin Jørgensen

d. 23. okt. 2018

Inspiration til trædrejningen fra en række danske og udenlandske trædrejere. Gennem 50 opskrifter gives idéer til nye drejede former og figurer. For den hobbyinteresserede trædrejer.

Trædrejning er en populær hobby, og denne bog kommer med 50 nye idéer, til dem som er godt i gang med at dreje skåle og lysestager. Med udgangspunkt i en række forskellige drejeres designs og teknikker, gives trinvis opskrifter på tenikker og fremgangsmåder. Hver opskrift fylder et halv eller et helt opslag, og giver en gennemgang, foto af produktet og information om materialer samt indskudstekster med råd og vejledning. Bogen indeholder også tekster med kortere fortællinger fra trædrejere som forfatteren har mødt rundt om i verden. Flere af vejledningerne har været bragt i det digitale tidsskrift Hobby-Life. Bogens forfatter er tidligere bygningssnedker og fotograf, og nu butiksindehaver samt udgiver. Han har tidligere stået bag tidsskriftet Hobby-Nyt samt en række hobbybøger.

En inspirerende bog der helt sikkert vil give gode idéer og teknikker til den let erfarne trædrejer. Formen minder om et tidsskrift, og det er ingen dårlig ting, da det netop er inspirationen der er det primære budskab. Opskrifterne er ligetil, men stiller dog krav til teknik- og værktøjskendskab. Absolut en guldgrube for hobbytrædrejeren.

Lærebog i trædrejning. [Bind] 1 giver en mere grundlæggende forståelse af trædrejningenLærebog i trædrejning. Bind 1.