Bøger / faglitteratur til børn

Rusland


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2009

af

af

Ingrid Martlev

d. 3. juni 2009

Land nr. 15 i serien Verden i fokus, som henvender sig til større børn og unge - 13 til 16 år, der ønsker en all round introduktion til Rusland. Bogen kan anvendes til geografiundervisning og -opgaver.

Bogen kommer godt omkring alle landets geografiske emner: landskab og klima, energi og resurser, transport og kommunikation, befolkning, politik, kultur og uddannelse for at nævne de vigtigste, samt en kort historisk gennemgang, som bagerst suppleres med en årstalsliste med vigtige begivenheder for Rusland. Teksten er læsevenlig, men kræver forhåndsviden og kendskab til fagets fagsprog. Der er fotos og faktabokse med uddybende forklaringer samt grafer og statistik, der supplerer brødteksten. Bagerst litteraturliste, henvisning til hjemmesider samt stikord.

Bogen minder både i forhold til indhold og sværhedsgrad om Rusland fra 2006. Men hvor den ældre har lidt flere facts med og er præget af optimisme og lethed, så er herværende bog mere nøgtern og fremhæver de negative konsekvenser af tidligere tiders handlinger og fremtidens udfordringer især omkring miljø.

Da udviklingen i Rusland går så hurtigt, og Ruslands magt og indflydelse vokser, er det vigtigt, at ældre bøger om Rusland udskiftes med den nyeste litteratur. Mange oplysninger kan findes på nettet, men en samlet relativ kort gennemgang af Rusland, der kan læses og forstås af målgruppen, gives stadig bedst via en god bog. Smid de gamle bøger om Rusland ud, og køb denne til skole- og børnebibliotek.Informationer og udgaver