Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rut Badut - der er fut i Rut Badut


Beskrivelse


Rut Badut er alene hjemme og lover at holde sig i ro, men det kan Rut slet ikke finde ud af. Til drenge og piger fra 7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2022

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 30. sep. 2022

Rut Badut er alene hjemme og lover at holde sig i ro, men det kan Rut slet ikke finde ud af. Til drenge og piger fra 7 år.

2 nye bøger i serien "Lydret" om "Rut Badut". I "Der er fut i Rut Badut" er Rut alene hjemme. Hun er fuld af fut og hopper rundt og kommer til at smadrer en vase. Hun spiser mad og kommer til at smadrer en skål. Mor kommer hjem og bliver sur. Mor slår ud med armene og kommer til at smadrer et glas. Bogen har lixtal 3 og lettal 10. I "Rut Badut på en elg" er Rut og far i zoo. Rut vil ind til dyrene, så far kan få gode fotos. Mens far henter is til dem, kravler Rut op på en elg. Far går i panik og vil redde Rut, så han glemmer helt at tage et foto. Rut bliver sur, men heldigvis har én fra avisen taget et foto af Rut på elgen. Bogen har lixtal 4 og lettal 10. Der er flere bøger om Rut Badut fx Rut Badut får smæk Bøgerne er illustreret af Thomas Hjorthaab, og der er opgaver på forlagets hjemmeside.

Rut Badut er en glad, aktiv pige, som mange børn kan spejle sig i. Bøgerne har fantastiske tegninger med mange detaljer, som man kan kigge på flere gange og stadig finde nye sjove ting. De er lette at læse med stor skrift og korte sætninger.

Rut Badut minder om forfatterens serie med Saga. I Saga får en butik er Saga og lillebror også alene hjemme og får gode idéer.