Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rut Badut får en prutkanon


Beskrivelse


Rut må få en hund. Hun og far tager på dyreinternatet og kigger på mange søde hunde. Det ender dog med en grim, tyk og sur mops. Og den lugter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2019

af

af

Karsten Boll

d. 16. dec. 2019

De to første bøger i serien "Lydret 3" om Rut Badut. I den ene bog skal Rut Badut have en hund. Hun vælger en mops, der hele tiden prutter. I den anden bog ser hun en stor kalkun. Hun vil lege kalkun, og tager den over hovedet. Fra 7 år.

Rut Badut er lidt anderledes. Hun vælger den grimmeste og mest specielle hund på hundepensionen. Men familien får senere hen meget gavn af hunden. I den anden bog har hun trukket kalkunen ned over sig, så den sidder fast. Hun kan ikke selv få den af. "Lydret 3" betyder, at halvdelen af teksten er lydrette ord og ord med en, to og enkelte med tre stavelser. I "Rut Badut får en prutkanon" er lettallet 12 og lix er 05. I "Rut Badut ser en kalkun" er lettallet 10 og lix er 04. Forfatteren er velkendt. Bogens tegninger er lavet af Thomas Hjorthaab, der også har illustreret Mikkels monsterjuiceHistorierne om Hanne Hundige og Historierne om Hanne HundigeRut Badut er lidt anderledes. Hun vælger den grimmeste og mest specielle hund på hundepensionen. Men familien får senere hen meget gavn af hunden. I den anden bog har hun trukket kalkunen ned over sig, så den sidder fast. Hun kan ikke selv få den af. "Lydret 3" betyder, at halvdelen af teksten er lydrette ord og ord med en, to og enkelte med tre stavelser. I "Rut Badut får en prutkanon" er lettallet 12 og lix er 05. I "Rut Badut ser en kalkun" er lettallet 10 og lix er 04. Forfatteren er velkendt. Bogens tegninger er lavet af Thomas Hjorthaab, der også har illustreret Mikkels monsterjuice og .

To fine og sjove historier om en pige, der tør udfordre omgivelserne. Tegningerne passer fint til historierne.

Der er mange titler i "Lydret 3" fx Ib går på g-jagtFar og Hasan i SilvanLås op, EmilFar til fire i solen og Far og Hasan i Silvan. Af bøger med gode ideer er der fx Lås op, Emil og Far til fire i solenDer er mange titler i "Lydret 3" fx Ib går på g-jagt og . Af bøger med gode ideer er der fx Lås op, Emil og Far til fire i solenDer er mange titler i "Lydret 3" fx Ib går på g-jagt og Far og Hasan i Silvan. Af bøger med gode ideer er der fx og Far til fire i solenDer er mange titler i "Lydret 3" fx Ib går på g-jagt og Far og Hasan i Silvan. Af bøger med gode ideer er der fx Lås op, Emil og .