Bøger / skønlitteratur / roman

Rutebil på afveje


Beskrivelse


Gennem forskellige passageres synsvinkel skildres en bustur i det sydlige Californien i efterkrigstidens USA.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 4. okt. 2017

Gennem forskellige passageres synsvinkel skildres en bustur i det sydlige Californien, i efterkrigstidens USA. Til læsere af bøger om efterkrigstidens USA.

Efter John Steinbecks store succes med "Vredens druer" gik der syv år inden han igen skrev en længere bog. Forventningerne var derfor høje da "Rutebil på afveje" udkom. Historien foregår i det sydlige Californien, nær den mexicanske grænse, hvor man skiftevis følger forskellige personer ombord på en bus. Under et uvejr kører bussen fast, og den uventede situation får det værste frem i passagerne. Bogen er oversat af Bengt Jürgensen.

Sproget i bogen er meget gammeldags og Steinbecks dvælende og beskrivende stil kommer derfor til at virke noget kluntet. Det litterære trick med at fortælle historien gennem flere synsvinkler giver dog en moderne dynamik der gør historien rigtig interessant. For at få fuldt udbytte af bogen fordres kendskab til efterkrigstiden i USA.

Bogen kan anbefales til dem, der læser andre af de store amerikanske forfattere som Ernest Hemingway, Truman Capote og F. Scott Fitzgerald.


litteratursiden.dk

d. 2. aug. 2018

af

af

Øjvind Fritjof Arnfred

d. 2. aug. 2018

Kammer-drama på hjul og klassisk Steinbeck. Blødt i kanten, hårdt i filten og altid med det menneskelige i fokus. John Steinbecks uforlignelige indsigt i mennesker rammer hårdt og præcist som et sten...


Land & folk

d. 4. okt. 1947

af

af

Sven Møller Kristensen

d. 4. okt. 1947


Berlingske aftenavis

d. 3. okt. 1947

af

af

Hans Brix

d. 3. okt. 1947


Information

d. 18. okt. 1947

af

af

Niels Kaas Johansen

d. 18. okt. 1947


Nationaltidende

d. 12. nov. 1947

af

af

Jørgen Budtz-Jørgensen

d. 12. nov. 1947


København

d. 13. okt. 1947

af

af

Henrik Juul Hansen

d. 13. okt. 1947