Bøger / faglitteratur til børn

Rutsjebaner


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2017

af

af

Jesper Holtoug

d. 28. apr. 2017

En virkelig vild og spændende fagbog med endnu mere vilde QR-koder til. Tør du sidde forrest i verdens vildeste rutsjebaner? For jer mellem 7 og 9 år - og modige voksne.

Fagbogen fortæller, hvad det er, en rutsjebane-tur gør ved vores tarme og vores hjerner, som gør det så spændende at suse op og ned i loops, lodrette fald og skruer. Derefter beskrives 8 af de vildeste rutsjebaner i verden - for eksempel den længste, den ældste, den hurtigste og den med det længste lodrette fald. Der er tilhørende QR-koder, som viser en tur i forreste vogn på alle 8 baner.

Det er på alle måder en vild fagbog: vildt interessant - vildt sjov - vildt overraskende. Det hedder air-time, når hjernen og tarmene udsættes for en vild rutsjebane-tur - og det er spændende læsning. Det er ikke altid, at QR-koder rent faktisk uddyber en tekst, men her er en tur forrest i rutsjebane-vognen faktisk lige det, man mangler for rigtigt at forstå hvad teksten beskriver. Om det virker på video - jo, tak. Turen i Valravn Birdseye i Ohio er ganske overbevisende. Gode, konkrete, korte og overraskende fakta om alle de 8 rutsjebaner.

Det findes ikke andre lette fagbøger på dansk om emnet. Dog findes der en del materiale på nettet af vekslende kvalitet.


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 5 (2017)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 70, nr. 5 (2017)