Bøger / faglitteratur / øvelser

Ryghåndbogen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2014

af

af

Stine Grabas

d. 10. sep. 2014

Er for alle, der har problemer med ryggen og især til dem, der vil forebygge rygskader.

Bogen er delt op i seks kapitler, der omhandler ryggens anatomi, problemer der kan påvirke rygsøjlen, rygsøjlen som årsag til problemer i nakke og skuldre, brystryggen og lænden som det primære problem og hvordan det kan påvirke hjerte og lunger. Endelig handler de to sidste kapitler om den sunde ryg og hvilke behandlingsmuligheder, der er for at komme smerterne til livs. Et flere siders stikordsregister afslutter bogen. Sutcliffe er fysioterapeut og læge, og har studeret fysiologi. Hun har skrevet andre sundhedsfaglige bøger; fx Øvelser til en stærk ryg. Alt i alt en meget informerende bog, der med et godt layout og masser af øvelser, gør bogen her særdeles relevant for dem, som vil passe på deres ryg eller som allerede har problemer.

Bøgerne Når ryggen smerter : vær tryg ved din ryg af Indahl, Aldrig mere ondt i ryggen af Rosenberg og Froböse's Akut rygtræning er alle eksempler på udmærkede bøger om ryggen. Der findes desuden masser af bøger, som indeholder afsnit om ryggen alt efter hvilken vinkel bogen har. Foruden findes Sutcliffes egen Øvelser til en stærk ryg som allerede nævnt.

God og gennemarbejdet bog med råd og praktiske anvisninger på, hvordan man passer bedst på sin ryg. Vi burde alle passe bedre på vores rygge og den bør derfor stå på de fleste af landets biblioteker.