Bøger / faglitteratur

Rygrad og rummelighed : et oplæg til et mere modigt dannelsesbegreb


Beskrivelse


Om hvordan det traditionelle dannelsesbegreb bør være foranderligt, og hvor man bør tage chancer, værdsætte rummeligheden og tænke skævt i forhold til arbejdsliv.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2019

af

af

Merete Trap

d. 4. apr. 2019

"Fail fast, fail forward". Således citerer Rane Willerslev en række amerikanske iværksættere, i hans nye bog om moderne dannelse. Bogen henvender sig til alle med interesse for moderne dannelse og udvikling, både private og fagfolk.

Udgivelsen består af 15 kapitler med overskrifter som fx "Velkommen til kedelighedsplatformen" og "Jim Lyngvild - klassekamp og dannelsesprojekt". På bogens for- og bagperm er farvefotos, og hvert kapitel er på blå baggrund. Forfatteren til bogen er den kendte og kontroversielle Rane Willerslev, uddannet antropolog og siden 2017 direktør for Nationalmuseet.

Et moderne dannelsesbegreb. Det lyder umiddelbart lidt kedeligt. Men når det gælder Rane Willerslev, så er intet kedeligt. Denne interessante udgivelse handler nemlig netop om at vi skal forny dannelsesbegrebet. Der skal slingres og der skal turde tages chancer, vi skal skaffe os indsigt og udsyn. På denne måde appellerer Willerslev til, at vi skal give længere tid til uddannelse, således at vi i samfundet får medarbejdere, der besidder både erfaring og lysten til at tænke skævt. Forfatteren fortæller engangeret om emnet, tager udgangspunkt i egne erfaringer, alt sammen i et lettilgængeligt sprog.

Kan bedst sammenlignes med de populære udgivelser af Svend Brinkman, selv om disse dog ikke handler om dannelse. Her kan fx nævnes Ståsteder.


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 7, nr. 3 (2019)

af

af

Jens Viggo Olavi Nielsen

Årg. 7, nr. 3 (2019)


Berlingske tidende

d. 12. apr. 2019

af

af

Mikkel Andersson

d. 12. apr. 2019


Weekendavisen

d. 17. apr. 2019

af

af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 17. apr. 2019


Information

d. 13. apr. 2019

af

af

Steen Nepper Larsen

d. 13. apr. 2019