Bøger / faglitteratur / øvelser

Rytmisk grundgymnastik


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 10. maj 2011

En hæfte beregnet til instruktører i rytmisk grundgymnastik. Hæftet kan bruges som inspiration til at sammensætte øvelser, og til at spotte de mest typiske fejl hos gymnasten og rette dem i træningssalen.

Hæftet er udgivet af DGI's Kompetencegruppe for rytmisk gymnastik og dans. Baggrunden for udgivelsen er at rytmisk grundgymnastik efterhånden er blevet en meget svævende disciplin uden facit, som fx i ballet og anden dans, men alligevel er der nogenlunde enighed om, hvad en god gymnast inden for rytmisk gymnastik bør kunne. Ligesom springgymnasten bør blive ved med at træne sine basisspring, bør rytmegymnasten også blive ved med at træne de grundgymnastiske øvelser. Kun ved at gentage en øvelse igen og igen, vil gymnasten kunne udvikle sig. Forfatterne har udvalgt en række øvelser og en del træningsområder, som de mener er nogle af de elementære dele af grundgymnastikken. Efter indledende afsnit om kropsbevidsthed, flow og musikteori følger en lang række øvelser med beskrivelse af, hvordan de udføres, og hvordan de kan sættes sammen til sekvenser. Til de forskellige øvelser er der forslag til musik. Med tiden vil det blive muligt at finde videoklip på DGI's hjemmeside, som kan supplere hæftet.

Bortset fra enkelte instruktionshæfter fra DGI er det meget længe siden, der er kommet bøger om at instruere i rytmisk gymnastik.

Hæftet må være en meget brugbar og uundværlig del af bagagen for instruktører i rytmisk gymnastik.