Bøger / skønlitteratur / roman

Så du ikke farer vild i kvarteret


Beskrivelse


Forfatter og eneboer, Jean Daragane, bliver kontaktet af en mystisk fremmed som hævder at have fundet hans forsvundne adressebog, men herefter bliver Daragane involveret i mordet på en ung kvinde, som fandt sted mange år tidligere.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 26. sep. 2017

En unik og mystisk roman som vil fascinere og tryllebinde enhver læser. Forfatter og eneboer, Jean Daragane, får overleveret et "dossier" sammensat af en mystisk fremmed og pludselig er han nødsaget til at gennemleve et gammelt, personligt traume. For læsere af skønlitteratur og især for dem som holder af franske, underfundige romaner.

Romanen "Så du ikke farer vild i kvarteret" foregår i Paris, hvor forfatter og eneboer, Jean Daragane, pludselig bliver ringet op af en mystisk og insisterende mand, som hævder at have fundet Daraganes forsvundne adressebog. Daragane indvilliger i at mødes med den fremmede, Gilles Ottolini, og hans unge kvindelige ledsager, Channel Grippay. Men efter mødet tager hans liv en uventet og dramatisk drejning, da Grippay beder Daragane om at læse et skæbnesvangert "dossier", sammensat af Ottolini, om mordet på en ung kvinde mange år tidligere. Forfatter Patrick Modiano modtog Nobels litteraturpris i 2014.

Fantastisk velskrevet og gribende roman som virkelig kan anbefales.

Patrick Modianos forfatterskab sammenlignes ofte med forfatterskabet af Marcel Proust, men i en mere moderne kontekst. Modianos romaner er dog meget unikke og særegne.


litteratursiden.dk

d. 13. okt. 2017

af

af

Anny Skov Madsen

d. 13. okt. 2017

Den mesterligt fortalte roman om at være detektiv i sit eget liv undersøger, hvordan fortidens skygger kommer til syne gennem erindringen. Selve krimigåden forbliver uforløst. Den ældre forfatter, Jea...


Jyllands-posten

d. 3. dec. 2017

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 3. dec. 2017


Kristeligt dagblad

d. 15. dec. 2017

af

af

Kathrine Maria Amann

d. 15. dec. 2017


Berlingske tidende

d. 18. nov. 2017

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 18. nov. 2017


Weekendavisen

d. 17. nov. 2017

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 17. nov. 2017


Standart

Årg. 32 nr. 1 (2018

af

af

Kathrine Strange

Årg. 32 nr. 1 (2018