Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Så dum er jeg da ikke


Beskrivelse


Jonas kan ikke finde sin nye læsebog. Han finder mors ur, fars mobil og farmors briller. Farfar tror han ved, hvor læsebogen er. Men det lyder næsten for skørt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Andersen

2007

3 titler i en ny og spændende serie Søren og Mettes lette bøger beregnet til begynderlæsere fra 6 år (1.kl.). Bøgerne er med deres vægt på lydrette ord og gentagelser et glimrende supplement til Søren og Mette-bøgerne og læsesystemet Den første læsning. Velegnet både til læsetræning i skolen og som fritidslæsning.

Forfatteren er Knud Hermansen, som de sidste 50 år har udviklet Søren og Mette-bøgerne. Rasmus Bregnhøjs klare og friske illustrationer understøtter teksten perfekt. Hver bog er på 24 sider, dialogfyldt, har en overskuelig handling og afslutter historien med en særlig pointe. En tekstblok er typisk på 1-5 linjer. Svære ord deles. I Helt ude i skoven har Tue på 8 år fået en ny cykel. Han må kun køre langt, hvis en voksen er med. Og de voksne har travlt. I Så dum er jeg da ikke leder Jonas efter sin forsvundne læsebog. Han finder andre interessante ting, men farfar løser læsebogsgåden. I En rød bil synes Lukas, Rasmus og Mia, at deres fælles legebil skal males. Som i historien om den lille røde høne får drengene pludselig travlt med andre ting, når der skal arbejdes.

Nu har Søren og Mette systemet fået sin egen fine læseletserie med lav lix og genkendelige emner. Ligesom læsesystemerne Den første læsning og Tid til dansk har deres.

Absolut en god billed- og læseoplevelse. En fornem start på en let- og frilæsningsserie, der i høj grad matcher den aktuelle læsemetode i indskolingen Anbefales varmt både skole- og folkebibliotek.