Bøger / faglitteratur til børn / danske talemåder

Så er den ged barberet og 80 andre sjove vendinger med dyr


Beskrivelse


Billedbog med ordsprog og talemåder med dyr som tema. Til hvert udtryk hører en forklaring om oprindelse eller betydning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2015

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 28. jan. 2015

Sjov og lærerig bladrebog om gamle og nye danske vendinger med dyr. For 10-12-årige og for voksne tosprogede.

Bog, det giver svar på, hvad 81 faste vendinger med dyr betyder, og hvor de stammer fra. Rundt omkring i bogen er der små opgaver og sproglege, som knytter sig til de forskellige vendinger, og bagest er der forslag til, hvordan man kan lege videre med sproget med quizzer, tegninger, ordkort og meget mere. Bogen har alfabetisk indholdsfortegnelse, så det er nemt at finde de forskellige vendinger. Illustreret med farvelagte stregtegninger af Rasmus Juul.

Bogen forklarer og illustrerer på en god og underholdende måde, hvad en række kendte vendinger med dyr betyder, og hvor de stammer fra. Den kan bruges til sproglege, og selvom den især er tænkt til børn, kan den også være god til voksne (og børn), der er tosprogede. Men den er først og fremmest sjov og oplysende at bladre i. Rasmus Juuls lidt billedbogsagtige, humoristiske illustrationer passer godt til bogens indhold.

Hélène Wagn har tidligere skrevet flere andre sprog-bøger, der ligner denne bog, bl.a. Skeletter i skabet og 73 andre talemåder forklaret for børnBal-løver og bænkevarmereVendinger med dyr fra 2003 og Bal-løver og bænkevarmere fra 2006 med samme illustrator. Der findes andre bøger om vendinger med dyr, fx Vendinger med dyr fra 2010, men den er beregnet til undervisningHélène Wagn har tidligere skrevet flere andre sprog-bøger, der ligner denne bog, bl.a. Skeletter i skabet og 73 andre talemåder forklaret for børn fra 2003 og fra 2006 med samme illustrator. Der findes andre bøger om vendinger med dyr, fx Vendinger med dyr fra 2010, men den er beregnet til undervisningHélène Wagn har tidligere skrevet flere andre sprog-bøger, der ligner denne bog, bl.a. Skeletter i skabet og 73 andre talemåder forklaret for børn fra 2003 og Bal-løver og bænkevarmere fra 2006 med samme illustrator. Der findes andre bøger om vendinger med dyr, fx fra 2010, men den er beregnet til undervisning.