Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Så er der krig!


Beskrivelse


Er krigen, at pigerne ikke kan blive enige om hvad de skal lege? Eller er krigen den konkrete leg Klara leger med drengene? Det er nu sjovest at lege krig når alle pigerne er med.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2014

af

af

Boy Olesen

d. 20. feb. 2014

Henvender sig til læsere der har knækket læsekoden, og er kommet godt i gang med læsningen fra ca. slut 1. kl. eller første halvdel af 2. kl. altså fra ca. 7-8 år. Kan læses af alle som selvlæsning, men vil have sin største målgruppe hos pigerne.

Nemt for læseren at identificere sig med den situation, hvor man egentlig gerne vil noget andet, end det de andre vil - og hvad skal man så? Det er altid Julie der skal bestemme hvad de skal lege, og Julie vil lege frisør, og forventer at Klara vil være med, ligesom Rose - men Klara vil meget hellere lege krig med drengene. Klara får lavet bue og pil på Fritten. Klara kommer på hold med Lukas, og de bliver taget til fange sammen med Malou - Benjamin befrier dem. Til slut ender det alligevel med at de alle leger krig, og det er ikke Julie der har bestemt. Bogens sort-hvide tegninger er udtryksfulde og danner sammen med teksten en god historie, der er genkendelig for læseren. Layoutet og bogudstyret er af god kvalitet.

Kan sammenlignes med Spioner i mørket af Gerd Rindel.

God historie - god bog, der tager fat i en relevant tematik.