Bøger / skønlitteratur til børn

Så er vi to


Beskrivelse


Det er rart at have en søster eller bror at dele ting og oplevelser med. Så er man aldrig alene og det hele bliver meget sjovere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2014

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 22. jan. 2014

Billedbog til oplæsning for de 2-4-årige om det at få en bror eller søster. Forside af to søskende, der springer op i badebassinet på en sommerdag. Bagsidetekst der fortæller om indhold.

Forfatter Cecilie Wallengren har tidligere skrevet billedbogen Kammas kjoler, 2012 om små pigers hang til kun at gå i kjoler trods vind og vejr. I denne nye billedbog fortælles der med kort og enkel tekst, om det at have en søster eller bror at dele ting og oplevelser med. Illustrator Amanda Eriksson leverer en billedside, der udgør det meste af historien. Der er kun et par linjers tekst pr. side, og de søde og letgenkendelige illustrationer i varme farver fortæller fint historien suppleret af den korte tekst. Amanda Eriksson har tidligere både forfattet og illustreret børnebøger.

De fleste titler om det at have en søskende handler oftest om at få en lillebror eller lillesøster og den jalousi, der ofte følger med. I denne billedbog er fokus kun på, hvor dejligt det er at have en at dele alt med. Kan ikke finde andre titler, der har helt samme positive og enkle tilgang til det at have en søskende og derfor skiller denne titel sig ud og har sin berettigelse i billedbogskrybben.

Udmærket bud på en billedbog til de yngste, der fortæller om, hvor godt det kan være at have en søster eller bror at dele alt med.


Politiken

d. 24. aug. 2014

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 24. aug. 2014