Bøger / skønlitteratur / roman

Så godt som død


Beskrivelse


Kriminalkommissær Thorne skal løse en dramatisk gidselsituation ved at opklare det komplicerede spørgsmål om en kioskejers søns død er selvmord eller mord, og opklaringen haster - for gidslernes skyld.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 11. sep. 2012

Mark Billinghams faste læserskare (måske af især mænd?), som venter på godt nyt fra ham, er den sikre læsergruppe, der også rummer alle andre læsere af gode krimier og politiromaner.

Det er bind 10 i serien om den kompromisløse, dygtige og selvstændige kriminalkommissær Thorne, der igen går langt for at løse den dramatiske situation: en kioskejer tager 2 personer bl.a. kriminalassistent Helen Weeks som gidsel for at tvinge Thorne til at undersøge kioskejerens søns påståede selvmord i et ungdomsfængsel. Var det mord, som faderen mener? Vi følger intenst såvel gidselsituationen i kiosken og hos politiet som Thornes opklaring, der på flere måder bringer ham overraskende steder hen. Ikke mere skal afsløres her, men det er som vanligt et veldrejet, godt skrevet og overraskende plot fra Billinghams ånd og hånd. Mesterklasse.

Politiromaner fra begge sider af Atlanten er der en hel del af og bare fra Storbritannien har Thorne overhalet bl.a. Peter Robinsons kriminalkommissær Banks og La Plantes hovedpersoner både pga. håndteringen af plottet, bogens personbeskrivelser og den litterære stil.

Engelsk politiroman i mesterklasse med højt underholdnings- og spændingsniveau. Møder bogens læsere her Thorne for første gang, vil de nyde den - og læse alle de øvrige, selv om den kan læses selvstændigt.


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2012

af

af

Lida Wengel

d. 9. okt. 2012

Tom Thorne er tilbage, og hurra for det. Der er som altid en sort, underspillet humor i Mark Billinghams London-krimier, og det er en styrke. To kunder, hvoraf den ene er kriminalassistent, bliver tag...


Berlingske tidende

d. 22. dec. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 22. dec. 2012


Politiken

d. 20. okt. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 20. okt. 2012


Weekendavisen

d. 15. feb. 2013

af

af

Katinka Bruhn

d. 15. feb. 2013