Bøger / skønlitteratur / roman

Så højt var du elsket


Beskrivelse


Bogen beskriver et far-søn forhold i de sidste faser af farens liv med sygdom og begges reflektioner over livet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2013

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 6. feb. 2013

Bogen beskriver et far-søn forhold i de sidste faser af farens liv med sygdom, op- og nedture mellem hospital og hjem og begges reflektioner over livet. Romanen har noget væsentligt at fortælle alle.

Viktor Ulvdal har været respekteret huslæge og levet sammen med sønnen Emil, hvis mor forsvandt, da Emil var barn. Viktor har levet sundt, dyrket sport og synes at kunne leve evigt, indtil han en dag får et hjertetilfælde. Sønnen støtter ham efter bedste evne men føler efterhånden som farens situation bliver værre stor magtesløshed. Først er faren ikke syg nok til at være indlagt eller komme på plejehjem. Siden bliver han så dårlig, at det føles uafvendeligt med et hjem, som begge ved, er slutningen. Far-søn forholdet har været godt og kærligt men fortrængninger og usagte ting kommer frem, efterhånden som faren bliver mere bitter og frustreret. På sidelinjen står Emils døtre og kæreste og hjælper så godt, de kan. Sproget er detaljeret med fine psykologiske beskrivelser af farens og sønnens reaktioner over nutid og fortid - i stemningsskift, der inddrager naturen.

Frobenius er en af Norges fremmeste forfattere, der fik sit gennembrud med Andre steder. Far-søn temaet er før beskrevet i litteraturen, fx af Per Petterson, men den sidste svære tid er sjældent beskrevet så intenst som her. Og for en gangs skyld i et værdigt forhold.

En medrivende og detaljeret beskrivelse af den sidste svære tid i en gammel mands liv - og hans kærlige forhold til sønnen. Kan absolut anbefales.


Jyllands-posten

d. 28. maj 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 28. maj 2013


Berlingske tidende

d. 23. feb. 2013

af

af

Kathrine Lilleør

d. 23. feb. 2013


Information

d. 1. mar. 2013

af

af

Linea Maja Ernst

d. 1. mar. 2013


Kristeligt dagblad

d. 25. feb. 2013

af

af

Liselotte Wiemer

d. 25. feb. 2013