Bøger / skønlitteratur / roman

Så meget havde jeg


Beskrivelse


Familiedrama der løber over fem årtier. Monika føler hele tiden der er noget, der mangler i hendes liv. Noget hun kunne have opnået, men har misset. Men hun er ikke helt sikker på hvad det er. Hendes jagt på frihed får hende til at gøre op med de traditionelle familienormer, og kaster hende ud i et hæsblæsende og sjældent stillesiddende liv.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2020

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 14. aug. 2020

Familiedrama, der udspiller sig over fem årtier. Monika føler hele tiden, hun mangler noget i livet. Noget hun kunne have opnået, men har misset. Hun er bare ikke helt sikker på, hvad det er. Hendes jagt på frihed får hende til at gøre op med de traditionelle familienormer. Til læsere af psykologiske romaner.

I dette norske familiedrama møder vi Monika og hendes familie. Monika er den yngste af tre søstre. I punktnedslag følger vi hendes liv gennem 5 årtier. Fra hun i 1973 er en 13-årig, der føler sig udenfor i familien til i 2018, hvor hun som 58-årig ser sin mors ansigt i spejlet over køledisken i supermarkedet. Hendes to søstre bliver tidligt gift, får børn og faste jobs, men Monika jagter friheden. Det gør hun gennem flere forhold, et afbrudt litteraturstudie, forskellige jobs og et svært forhold til datteren, som hun får sent i livet.

Et stærkt og gribende psykologisk kvindeportræt af en kvinde, med en stærk indre uro. Hun er bange for at gro fast i livet og føler hele tiden, der venter noget bedre et andet sted. Det er intenst og til tider smertefuldt, når Monika igen ødelægger tingene for sig selv, i sin jagt på et bedre liv. Marstein skriver i et flydende sprog, med sans for detaljer og stærke dialoger.

Kan sammenlignes med nordiske forfattere som Vigdis Hjort og Maren Uthaug. Stærke kvindeportrætter findes også i AftenlandMaria og MariaKan sammenlignes med nordiske forfattere som Vigdis Hjort og Maren Uthaug. Stærke kvindeportrætter findes også i Aftenland og .


litteratursiden.dk

d. 11. feb. 2021

af

af

Barbara Rugholm

d. 11. feb. 2021

Nuanceret kvindeportræt i stærk roman fra en af Norges bedste samtidsforfattere. Med sit skarpe blik for mennesker viser Marstein livets genvordigheder, valg og tvivlen, der følger. Trude Marstein er ...


Kristeligt dagblad

d. 3. okt. 2020

af

af

Mai Misfeldt

d. 3. okt. 2020