Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Så meget kærlighed kan ikke dø


Beskrivelse


Leas mor er meget syg - så syg at hun ikke vil overleve. Lea ved ikke hvad hun skal stille op - hun beslutter sig for skide på det hele, både skolen, fodboldklubben og vennerne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2018

af

af

Jesper Holtoug

d. 4. okt. 2018

Leas mor siger, at hendes arbejde er, at elske sin datter døgnet rundt og at prøve at blive rask. For Leas mor er meget syg, så syg, at hun ikke vil overleve. Tankevækkende, alvorlig historie for jer mellem 11 og 14 år.

Leas mor er alvorligt syg - hun har kræft. Hun kan ikke arbejde længere, hun kaster op og hun har tabt alt sit hår. Lea får lov til at tegne på hendes hoved med tusser - for lige meget, hvor syg hun er, elsker hun stadig Lea døgnet rundt. Nogle gange får mor det meget bedre, og familien rejser til Bora Bora. Mor får håret igen og virker helt frisk, Men hjemme igen bliver mor syg igen. Lea er så fortvivlet og vred, at hun beslutter sig for at skide på alt, også sin bedste ven, fodboldtræneren og skolen. Leas storebror driller og banker Lea, men han er måske alligevel den, som er bedst til at forstå Lea.

En helt usædvanlig smuk, rørende og tankevækkende historie om Leas oplevelser, mens hendes mor langsomt sygner hen. Stærkt, gribende og ikke det mindste sentimentalt - faktisk også en både morsom og livsbekræftende fortælling.

Historien her er helt sin egen. I tema kan den minde lidt om Vibeke Bækkelund Lassens serie der starter med "Mit lorteliv", selvom stilen og tonen alligevel er forskellige.


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 1 (2019)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 72, nr. 1 (2019)