Bøger / faglitteratur til børn

Sådan bliver du god til matematik


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2019

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 8. juli 2019

Fagbog om matematik. En overskuelig og visuel guide, der forklarer mange svære begreber, fx koordinater og ligninger. Til børn fra 7 til 15 år og de voksne, som skal hjælpe.

Bogen er inddelt i 6 afsnit med disse emner: tal, beregning, måling, geometri, statistik og algebra. "Tal" handler om primtal, brøker og procenter. "Beregning" handler om addition, subtraktion, multiplikation og division. "Måling" handler om længde, areal, masse, tid og penge. "Geometri" handler om linjer, figurer, vinkler og koordinater. "Statistik" handler om databehandling, diagrammer og sandsynlighed. "Algebra" handler om ligninger og formler. Alle emner har underemner og suppleres af visuelle forklaringer og hjælpsomme robotter, som giver tips i faktabokse. Der er opgaver undervejs med svar bagerst i bogen, samt ordliste og indeks. Bogens omslag har oversigt over tabeller, formler, figurer og vinkler.

Bogen gør matematik interessant ved at bruge eksempler og give udfordringer. Det er en meget grundig bog, som med gode forklaringer og visualiseringer, gør svær matematik forståeligt for alle. Bogen har et stort indeks med oversigt over indholdet og kan derfor bruges som opslagsbog.

Der er flere guider til forældre, som hjælper børn fx Regn den ud!Hjælp dit barn med matematik gennem grundskolen og gymnasiet og forfatterens egen Hjælp dit barn med matematik gennem grundskolen og gymnasiet, men denne har flere emner og kan bruges selv af eleverne i folkeskolenDer er flere guider til forældre, som hjælper børn fx Regn den ud! og forfatterens egen , men denne har flere emner og kan bruges selv af eleverne i folkeskolen.Informationer og udgaver