Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Sådan bliver hesten din bedste ven : en trin for trin-guide til et partnerskab, der holder


Beskrivelse


Med udgangspunkt i 15 årige Kaja og hendes pony Felix fortælles, hvordan man opnår naturlige og tillidsfulde forhold til heste, hvad enten det er en rideskole eller egen hest.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2015

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 26. aug. 2015

Vil du også være ven med din hest og have et forhold baseret på tillid mellem hest og rytter? 15-årige Kaja og hendes coach viser dig vejen i denne bog, der handler om meget andet end bare at ride. En praktisk fagbog for hestefans over 12 år.

Sølvi Degnegaard, som udover at være cand.mag. også har flere uddannelser indenfor hesteterapi, har med udgangspunkt i 15-årige Kaja og hendes pony skrevet denne fagbog om at opnå naturlige og tillidsfulde forhold til heste, hvad enten det er en rideskole, parts eller egen hest. Teorierne bygger på akademisk ridekunst, som også er beskrevet i Akademisk ridekunst. Denne bog er skrevet for yngre ryttere, og teksten er sat med store typer i korte afsnit og illustreret med mange farvefotos af Kaja og hendes hest. Bogen gennemgår hestens naturlige adfærd og måde at lære på og indeholder mange anvisninger på pleje, valg af rideskole og underviser. Men også forskellige tricks, sikkerhed, udstyr, anatomi og ridediscipliner ligesom de kommende regler for hestehold er ridset op.

Det er en rigtig lækker bog med fine fotos, en letforståelig tekst og en dyrevenlig tilgang til ridning og hestehold, som jeg personligt sympatiserer meget med. Her handler det ikke kun om at komme op i sadlen og bestemme, men om at det faktisk meget er fra jorden, at det gode forhold opbygges.

For samme målgruppe findes Heste er det allerbedsteMin egen ridebog og Min egen ridebog, som både ligner i læseniveau og den personlige stilFor samme målgruppe findes Heste er det allerbedste og , som både ligner i læseniveau og den personlige stil.