Bøger / faglitteratur

Sådan får du dit barn til at sove


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 30. mar. 2010

Bogen er en praktisk håndbog for alle småbørnsforældre, der givetvis støder ind i søvnproblemer før eller senere i løbet af barnets første år.

Vi får her en konkret vejledning i at skabe et bedre søvnmønster i barnets første halvandet år. Der findes ikke nogen enkel løsning, idet alle børn er forskellige, men en god idé er at fastholde samme søvnrutiner i hverdage og weekender. Indholdet er delt op i 4 dele, først en gennemgang af, hvad søvn er, dernæst beskrives de forskellige søvnstadier illustreret ved et søvnhjul for hver alder. I 3. del beskrives forskellige årsager til søvnproblemer, og til sidst en række brugbare råd om søvn til både børn og forældre og gode, beroligende ritualer ved sengetid. Hver del afsluttes med en historie fra det virkelige liv, hvor et søvnproblem er blevet løst. Helen Lyng Hansen er sundhedsplejerske og driver privat hjemmesiden www.netsundhedsplejersken.dk.

Forfatteren har tidligere skrevet Du bliver en skøn mor, 2009, sammen med Pia Hern. Her beskrives tiden omkring fødslen og de første måneder med den lille ny. Der findes en del bøger om børns søvn, de er også flittigt brugt. En af de nyere er Godnat min skat, 2008 af Benedikte Hertel, der dækker børn helt op til 10 år, men også har meget om spædbørn. Herværende bog udmærker sig ved at være meget konkret.

En meget brugbar bog for forældre til børn op til halvandet år skrevet af en, der har stor erfaring med emnet, mange af rådene går naturligvis igen i andre bøger om børns søvn.