Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sådan får du en bedre søvn : styrk kroppens naturlige produktion af melatonin


Beskrivelse


Ligger du søvnløs eller vågner med et sæt midt om natten? Bogen guider de søvnbesværede til en bedre søvn og dermed et bedre helbred. Derudover med opskrifter med råvarer der naturligt styrker produktionen af melatonin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 10. juni 2020

Ligger du søvnløs eller vågner med et sæt midt om natten? Bogen guider de søvnbesværede til en bedre søvn og dermed et bedre helbred.

Manglende eller dårlig søvn har konsekvenser for det fysiske såvel som det mentale helbred, konstaterer Locke Hughes med henvisning til forskning. Søvnhormonet melatonin giver en god søvn og har ligeledes gavnlige effekter på helbredet. Bogen giver råd om at stimulere kroppens egen produktion af melatonin, oplysning om melatonin på recept, samt forslag til aktiviteter og ritualer inden sengetid, herunder en 5-ugers plan som en hjælp til at skabe et godt sovemiljø og strukturerede sengetidsritualer. Bogen har et afsnit med opskrifter på snacks og drikke, der fremmer en god søvn. Locke Hughes er journalist og sundhedscoach.

Meget indbydende og smukt layoutet bog med god information om de parametre, der er udslagsgivende for produktion af melatonin og en god søvn - lys/mørke, døgnrytme, sengemiljø og sovehygiejne, fødevarer og aktiviteter før sengetid.

Der findes en del bøger om søvn og søvnbesvær, bl.a. Forstå din søvn"Søvnhormonet" melatonin, der trækker på videnskabelige data. "Søvnhormonet" melatonin handler også om melatonins betydning for søvn og helbredDer findes en del bøger om søvn og søvnbesvær, bl.a. Forstå din søvn, der trækker på videnskabelige data. handler også om melatonins betydning for søvn og helbred.Informationer og udgaver