Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Sådan fanger man en mus


Beskrivelse


Billedbog. Killingen Fifi er en farlig musejæger, selv om hun aldrig har set en mus. Og nu jagter hun en snu og snedig en af slagsen. Vil det lykkes Fifi at fange musen selv om den har forklædt sig?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2015

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 16. jan. 2015

Forklædninger og andre kneb gælder når killingen Fifi er på jagt efter en fræk og drillesyg mus. For børn i alderen 3-5 år, der kan lide en sjov historie om en kat og en mus.

Killingen Fifi er en frygtløs musejæger. Hun kan liste, hun er tålmodig og hun er sikker på at alle mus er bange for hende. Godt nok har hun aldrig set en mus. Men i en bog har hun læst sig til at mus har to store runde ører, en lang hale og en spids næse med knurhår. I huset hvor hun bor er Fifi altid på udkig efter mus. Og sørme om ikke der er en mus i huset, som er ude på at spille hende et pus. En mus, der er fræk og forstår at forklæde sig.

En sød historie om killingen Fifi på jagt efter en mus, der er mindst lige så fiffig som hun selv. En killing og en snu mus er et klassisk setup, men denne variation er nu ganske morsom. Den korte og enkle tekst gør bogen velegnet til dialogisk oplæsning, hvor børnene kan gætte med og hjælpe Fifi. Illustrationerne er figurative i en sirlig streg fulde af stemning, udtryk og gode detaljer.

Forfatteren har tidligere udgivet Den sorte kaninMus på menuenBrødrene Studsmus om skygger og at overvinde sin frygt. Andre sjove bøger om katte og mus kunne være Mus på menuen eller Brødrene StudsmusForfatteren har tidligere udgivet Den sorte kanin om skygger og at overvinde sin frygt. Andre sjove bøger om katte og mus kunne være eller Brødrene StudsmusForfatteren har tidligere udgivet Den sorte kanin om skygger og at overvinde sin frygt. Andre sjove bøger om katte og mus kunne være Mus på menuen eller .