Bøger / faglitteratur / vejledninger

Sådan håndterer du besværlige personer


Beskrivelse


En praktisk guide til at håndtere de konflikter, der opstår, både i og uden for arbejdslivet, samt gode råd til at styrke samarbejdet med forskellige typer af mennesker, bevare roen i tilspidsede situationer og tackle firkantede holdninger. Med øvelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2009

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 19. maj 2009

Konflikter er en del af vores hverdag. Hvordan de forløber afhænger dog ikke kun af, hvem vi møder, men også af hvordan vi selv agerer. Denne bog tilbyder med sin blanding af tekst og opgaver læseren at fungere som værktøj til personlig udvikling mod en mere assertiv adgang til omverdenen.

Forfatteren, der er selvstændig konsulent, skriver i et friskt sprog med mange billeder. Ofte med det formål at give læseren en aha-oplevelse. Bogen er baseret på forfatterens egne, mangeårige erfaringer som underviser, og den river sig aldrig rigtigt løs fra det mundtlige afsæt, den tydeligt har. Hovedindtrykket bliver derfor hastigt, men samtidig langtrukket med mange uddybende billeder, der virker forstyrrende i en skrevet tekst. Den grundlæggende opdeling af mennesker i fire arketyper, er kendt, men også lidt skabelonagtig, og selvom bogen er fyldt med skemaer og øvelser, vil det kræve sit af læseren at få udbytte af den. Især hvis der ikke er opbakning fra en underviser. Bogen er udstyret med litteraturliste og henvisninger til relaterede websider samt til et konflikthåndteringsspil udviklet af forfatteren.

Der findes allerede en lang række titler som runder spørgsmål omkring samarbejde, kommunikation og konflikter. Dennes styrke er forfatterens friskhed, der dog ikke fungerer overbevisende på skrift.

En på en gang overfladisk og krævende vejledning i at møde og håndtere konflikter, som tager udgangspunkt i fire af forfatteren definerede mennesketypers reaktionsmønstre.


Børsen

d. 15. maj 2009

af

af

Sebastian Nybo

d. 15. maj 2009


Sygeplejersken

Årg. 109, nr. 23 (2009)

af

af

Berit Fekkes

Årg. 109, nr. 23 (2009)