Bøger / faglitteratur

Sådan holder du hjernen i gang


Beskrivelse


Aldringsforsker beskriver den nyeste forskning om hjernens udvikling, samt hvordan man kan styrke hjernen og hukommelsen, når man bliver ældre.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2009

af

af

Lis Pedersen

d. 22. okt. 2009

Bogen henvender sig til alle, der vil vide mere om hjernen og dens udvikling, specielt hjernen i den voksne og aldrende periode.

Kirk er aldringsforsker og har skrevet flere bøger om emnet, senest Med hjernen i behold : kognition, træning og seniorkompetencer, 2008. 1. del af bogen handler om hjernens bygning, 2. halvdel handler om, hvordan vi holder hjernen i gang hele livet. I 1. del gennemgår han hjernens evolutionære udvikling, de enkelte dele af hjernen og deres arbejde og betydning. I 2. halvdel viser han, hvordan vi skal træne hjernen. Motion, latter, leg, søvn, sund mad, hjernegymnastik, huskeøvelser, musik. Overalt er der en række gode råd til øvelser, de fleste kan overkomme at udføre. De ældre har en række kompetencer, som netop alderen giver, det kan være visdom (i modsætning til viden), empati, selvindsigt, overblik, stabiblitet. Samtidig kan og bør man træne sin hjerne langt ind i alderdommen både for at bevare et godt liv, men også fordi en hjerne der ikke bruges, går i stå. Sidst er der ordliste, litteratur og stikord. Trods det svære emne er bogen elegant, underholdende og letlæst. Fremmedordene holdes på et minimum. og de oversættes forbilledligt.

Kirks egne bøger om emnet supplerer fint, Mirakelkost til din hjerne, 2009 fortæller om kostens betydning, ikke de andre dele.

Det er en både informativ og underholdende bog, fordi Kirk er en god forfatter og formidler. Hans øvrige bøger bliver brugt flittigt, det vil denne også blive.


Gerontologi

Årg. 26, nr. 1 (2010)

af

af

Morten Hillgaard Bülow

Årg. 26, nr. 1 (2010)


Ugeskrift for læger

Årg. 172, nr. 11 (2010)

af

af

Laila Øksnebjerg

Årg. 172, nr. 11 (2010)