Bøger / faglitteratur / samtaler

Sådan kan islam også være


Beskrivelse


Samtale- og debatbog om Islam, integration og sameksistens.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 1. juni 2015

Samtalebog med sympatiske tilkendegivelser fra Danmarks folkekære digter om, at muslimer ikke alle er ekstremister. Til læsere, som vil høre Benny Andersens personlige meninger om, at muslimer også kan være fredelige og fordragelige.

Det, der oprindeligt var tænkt som en kronik eller to i værdidebatten om muslimer og integration er nu blevet til denne samtale- og debatbog om Islam, integration og sameksistens. Hovedparten af bogen består af udskrifter fra Benny Andersens samtaler om integration med biskop Kjeld Holm, overrabiner Bent Melchior, Özlem Cekic (SF), Yildiz Akdogan (S) og Søren Pind (V). Benny Andersen bidrager desuden med 2 prosadigte og oplysninger om fredelig sameksistens blandt hans venner og svigerfamilie på Barbados, hvor hans afdøde hustru Cynthia er født og opvokset.

Bogen bærer præg af, at den præsenterer sammenbragte tekster, nogle af ældre - og forældet dato. Det stritter lidt i alle retninger uden at læseren kan få øje på det overordnede formål med bogen, som ikke bidrager med noget nyt til ekstremisme- eller integrationsdebatten.

Myten om den muslimske invasionIslams magtKætter præsenterer en nuanceret debat om muslimsk indvandring og integration. Islams magt er en veldokumenteret debatbog om islams indflydelse og rolle som magtfaktor i Vesteuropa. Hirsi Ali præsenterer i sin nyligt udgivne bog Kætter forslag til en nytænkning af IslamMyten om den muslimske invasion præsenterer en nuanceret debat om muslimsk indvandring og integration. er en veldokumenteret debatbog om islams indflydelse og rolle som magtfaktor i Vesteuropa. Hirsi Ali præsenterer i sin nyligt udgivne bog Kætter forslag til en nytænkning af IslamMyten om den muslimske invasion præsenterer en nuanceret debat om muslimsk indvandring og integration. Islams magt er en veldokumenteret debatbog om islams indflydelse og rolle som magtfaktor i Vesteuropa. Hirsi Ali præsenterer i sin nyligt udgivne bog forslag til en nytænkning af Islam.


Jyllands-posten

d. 28. maj 2015

af

af

Lone Nørgaard

d. 28. maj 2015


Berlingske tidende

d. 7. juni 2015

af

af

Claes Kastholm Hansen

d. 7. juni 2015


Kristeligt dagblad

d. 28. maj 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 28. maj 2015


Weekendavisen

d. 4. juni 2015

af

af

Klaus Rothstein

d. 4. juni 2015