Bøger / faglitteratur

Sådan spiser du en elefant


Beskrivelse


Hvordan du kan komme i gang med at handle på opgaver, projekter eller mål, som du ikke er kommet i gang med endnu.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 24. juli 2008

Mix af allegorisk fortælling og selvudviklingsbog med basis i Neuro Lingvistisk Programmering (NLP). Henvender sig bredt til alle som interesserer sig for personlig udvikling, og her specielt NLP.

Forfatteren er direktør i NLP Europe, er uddannet coach og certificeret NLP-træner, og har bl.a. også skrevet Lær at skabe positive forandringer fra 2007. I denne lille lettilgængelige bog fortæller han, hvordan man lettest spiser "de elefanter" man har i sit liv. Som jeg forstår det, er elefanter i denne bogs begrebsramme, de opgaver, store som små, som vi af en eller anden grund ikke rigtig får sat tænderne i. Ikke fordi vi ikke ved, at det vil være dejligt at få dem af vejen, men fordi de nogle gange "kan virke svære, problematiske, upraktiske, besværlige eller ligefrem irriterende at spise". Bogen fortæller i ligefrem tekst krydret af små tegnede vignetter, hvordan man kommer i gang med at spise sine elefanter. Det gælder om at tage en beslutning om at ville spise, skabe sig et overblik, prioritere sine elefanter, starte med den vigtigste elefant, tage en bid ad gangen, tilføre krydderier som gør selve processen sjov, og endelig holde fokus.

Der findes mange selvhjælpsbøger om at skabe positive forandringer for sit liv. Og mange bøger om NLP, men denne allegori med "elefantspisningen" virker forfriskende og anderledes.

Sjov lettilgængelig guide i brug af praktisk NLP.