Bøger / faglitteratur til børn

Sådan virker det! : derhjemme og rundtomkring : til alle nysgerrige


Beskrivelse


Med udgangspunkt i et almindeligt hus fortælles om hvordan dagligdags ting fungerer og hænger sammen. Opdelt i afsnit om vand, el, varme, vand, information, trafik og fremtidens hus.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2016

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 23. aug. 2016

En fagbog, som fortæller om hvordan det meste fungerer og virker, lige fra mikrobølgeovnen derhjemme til fx momsen, der betales på agurker i butikken. For børn og unge på 10-14 år.

Bogens udgangspunkt er læserens hus og alt det der skal være for at huset og dets beboere fungerer i samfundet. I syv kapitler, som fx vand, el, varme og trafik fortælles om hvordan apparater virker, og hvordan man bygger og konstruerer fx huse, isolering og veje og broer. Der er et kapitel om informationens veje i samfundet før og nu om alt fra koder, breve til internet. Der er tegnede illustrationer og korte tekster med fakta om de enkelte apparater eller elementer, som passer ind i temaets helhed. Bogen slutter med kapitel om fremtidens hus. Bagest i bogen er der et register.

Bogen er fyldt med basisviden om, hvordan dagligdags ting fungerer og hænger sammen. Bogens illustrationer er tegnede, og teksterne fortæller fint om de mange elementer og apparater, som det er spændende at gå på opdagelse i. Registeret bagest i bogen er grundigt, så man hurtigt kan finde det der særligt interesserer, som fx sikkerhedskontrol, kontaktledninger eller emhætte.

Der er også to andre nyere fagbøger om emnet Sådan virker detKom ind i huset fra 2001 om 100 opfindelser og for de yngre børn; Kom ind i huset. Denne bog dækker dog flest emner og er den mest omfattendeDer er også to andre nyere fagbøger om emnet Sådan virker det fra 2001 om 100 opfindelser og for de yngre børn; . Denne bog dækker dog flest emner og er den mest omfattende.


Weekendavisen

d. 16. sep. 2016

af

af

Jannie Schjødt Kold

d. 16. sep. 2016