Bøger / skønlitteratur / roman

Sårbare sjæle


Beskrivelse


På psykiatrisk afdeling, F37, møder vi Malene, som kan sno alle om sin lillefinger. Hun bliver inviteret på besøg hos Susanne og hendes familie, og alle synes godt om hende, især Susannes mand.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 24. feb. 2015

En kollektivroman om indlagte og ansatte på psykiatrisk afdeling F37 - for læsere som interesserer sig for forholdene inden for psykiatrien.

Lizette Nielsen er tidligere plejer på Rigshospitalet, hun udgav i 2012 den historiske roman Magt & vilje. Hendes nye roman foregår i nutiden og i den fortæller hun om en række indlagte kvinder og mænd på en psykiatrisk afdeling - alle sårbare sjæle - og om nogle af de ansatte og deres liv. I centrum blandt patienterne er Malene, som i sine maniske perioder forstår at indynde sig hos alle og få dem til at gøre, som hun vil. En dag får hun besøg af Susanne, hvis ex-mand er død, men inden han døde var han på samme afdeling som Malene, og Susanne opsøger Malene for at få mere at vide om sin tidligere mand. Malene besøger Susanne og hendes familie, og det får dramatiske konsekvenser for alle. Sproget er enkelt.

Bag den dramatiske historie mærker man, at forfatteren har noget på hjerte, hun interesserer sig for psykiatrien, og hun har sine meninger. Bl.a. siger en af de ansatte at "der bliver postet mange penge i psykiatrien, men hvor er interessen for det enkelte menneske?" Udover historien om Malene og Susanne er der mange sidehistorier om patienter og ansatte, så mange, at man ikke rigtig kommer ind under huden af dem.

Aber dabei er også en slags kollektiv roman omkring en overlæge på et psykiatrisk hospital, hans familie og patienter.