Bøger / faglitteratur

Sårbarhed : med mindfulness og accept gennem angst og smerte


Beskrivelse


Udforskning af sårbarheden, mindfulness og transformation i mødet mellem mennesker, herunder hvorledes sårbarhed kan være vejen til fordybelse, glæde og kreativitet, fremfor angst og smerte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2015

af

af

Katja Larsen

d. 8. maj 2015

Henvender sig til professionelle samt alle der ønsker at udforske sårbarheden i dem selv og i forhold til andre. Mindfulness og accept bruges som en behandlingsmæssig tilgang, som selvomsorg og som en måde at leve sit liv på.

Eve Bengta Lorenzen er uddannet og Certificeret MBSR-instruktør og en pioner indenfor mindfulness i Danmark. Som forfatteren selv skriver, er dette ikke en indføring i mindfulness; der kan henvises til forfatterens egen Ind i mindfulness. Mindfulness er i "Sårbarhed" en behandlingsmæssig tilgang og en vej gennem smerte og angst. Når vi møder andre og os selv med sårbarhed, så åbner vi for muligheden for helbredelse og transformation. Udover historier fra forfatterens eget liv, er der en gennemgående case med en patient fra Rigets smerteklinik, som en rød tråd gennem bogen. Denne case viser et menneske som formår at transformere angst og smerte.

Det er en rigtig fin bog om et emne der berører mange. Kendere udi mindfulness vil måske kende forfatteren. Der er en meget fyldig litteraturliste.

Lorenzen har desuden skrevet Fra krise til kærlighedBevidst nærvær som både er en indføring i mindfulness og som, mere i stil med nærværende bog, har fokus på mennesker med smerter og kritiske sygdomme. Derudover kan sammenlignes med en bog som Bevidst nærværLorenzen har desuden skrevet Fra krise til kærlighed som både er en indføring i mindfulness og som, mere i stil med nærværende bog, har fokus på mennesker med smerter og kritiske sygdomme. Derudover kan sammenlignes med en bog som .