Bøger / skønlitteratur til børn

Såvidt Sofus kunne forstå


Beskrivelse


Billedbog. Kaninerne Sofus og Sara leger i blæsevejret. Sara forsøger at holde styr på Sofus og råber til ham. Der sker flere misforståelser, fordi vinden fører lyden bort.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2010

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 25. jan. 2010

Sød og charmerende billedbog som er velegnet fra 3 år. Forsiden, som er fin og positiv med kaninen Sofus i front, appellerer til målgruppen.

Kaninen Sara passer Sofus. De leger udendørs i blæsevejret. Sofus er begejstret og går på opdagelse, men Sara har store problemer med at råbe ham op, fordi blæsten tager lyden. Historien byder på mange gentagelser, som er krydret med humor. Fx råber Sara: "Løb nu ikke for langt væk. Og luk frakken, så du ikke bliver forkølet". Sofus opfatter det som: "Hop i sølet" og kaster sig i den nærmeste mudderpøl. På den måde ledes læseren gennem historien med både spænding og grin - for hvordan skal det dog ende, og vil Sara nogensinde få ham med hjem igen? Tim Warnes naivistiske og dynamiske illustrationer er udformet i behagelige og dæmpede nuancer.

Børn elsker historier med gentagelser som fx i Asbjørnsens og Moes "Pandekagen".

En rigtig god, sød og sjov bog som vil gå rent ind hos målgruppen. Særdeles velegnet i børnebiblioteket.Informationer og udgaver