Bøger / faglitteratur

Sæbekogebogen : renlighed, sæbehistorie & opskrifter på hjemmelavede sæber


Beskrivelse


Står du af på unødvendig kemi i færdiglavede sæbeprodukter, så omdan dit køkken til kemiværksted, ifør dig gummihandsker og beskyttelsesbriller og sæt igang. Alle kan være med, men børn skal være under opsyn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2020

af

af

Laura Winding

d. 6. nov. 2020

Står du af på unødvendig kemi i færdiglavede sæbeprodukter, så omdan dit køkken til kemiværksted, ifør dig gummihandsker og beskyttelsesbriller og sæt igang. Alle kan være med, men børn skal være under opsyn.

Efter et par kapitler om renlighed, sæbebrug og produktion gennem tiderne følger kapitler med opskrifter og arbejdsbeskrivelser på bl.a. koldrørte sæber med og uden animalsk fedt samt glycerin og kogte sæber. Undervejs råd og tips til dufte, farver og forme. Der kræves udstyr som fx lakmuspapir og beskyttelsesbriller. Info om indkøb af råmaterialer og kurser, litteraturliste og stikordsregister bag i bogen. Alle illustrationer og fotos er i sort/hvid.

Det historiske rids er ret underholdende - ikke mindst gengivelsen af de gamle reklamer, som fx de transportable bade fra Vesterbros badeanstalt. Dejligt med afsnit om fejlfinding, hvis noget skulle gå galt og visheden om, at man altid kan genbruge et mislykket sæbebatch. Bogens look er lidt old school. Dette er 2. udgave af Sæbekogebogen. I denne nye udgave er tilføjet en nem "blendermetode" til opskrifterne, som kun tager nogle minutter i modsætning til 1. udgave, hvor man skal røre i en time eller to før sæben er færdig..

Er man til DIY-skønhedspleje er Naturlig skønhedsplejeNaturlig beautyNaturkosmetik som du selv kan fremstille og Naturlig beauty gode udgivelser - grundopskriften på sæbe er den samme som i Sæbekogebogen, men her er rigtig mange flere idéer - også til rengøringsmidler. Sumo Lotus har også skrevet: Naturkosmetik som du selv kan fremstilleEr man til DIY-skønhedspleje er Naturlig skønhedspleje og gode udgivelser - grundopskriften på sæbe er den samme som i Sæbekogebogen, men her er rigtig mange flere idéer - også til rengøringsmidler. Sumo Lotus har også skrevet: Naturkosmetik som du selv kan fremstilleEr man til DIY-skønhedspleje er Naturlig skønhedspleje og Naturlig beauty gode udgivelser - grundopskriften på sæbe er den samme som i Sæbekogebogen, men her er rigtig mange flere idéer - også til rengøringsmidler. Sumo Lotus har også skrevet: .


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 1999

af

af

Susanne Thøfner

d. 25. nov. 1999

Forfatteren starter med at berette om renlighedens og sæbens historie og den danske sæbeproduktion gennem tiderne. Herefter kommer der udførlige opskrifter til mange forskellige slags sæber, grupperet efter typer. De letteste sæbetyper, der også kan fremstilles af børn, laves på basis af en færdig råsæbe, der smeltes og blandes med duft- og farvestoffer og størkner i forskellige typer forme. Men her er også de sværere opskrifter på sæbe, der f.eks. baseres på lud og vegetabilske olier eller hjemmesmeltet animalsk fedt. Forfatteren, der har udgivet adskillige bøger om naturkosmetik, bolsjefremstilling osv., forhandler på Urtegården de forskellige ting, der bruges til sæbefremstillingen. Bogen fremtræder pænt og enkelt med et farvestrålende omslag, der viser fotos af mange af bogens sæber. Teksten er skrevet i et mundret sprog, der uddybes af utallige små s/h fotos og tegninger, og de forskellige fremgangsmåder gennemgås yderst grundigt. Sæbefremstilling kan bestemt blive populært på linie med fremstilling af naturkosmetik o.l., og denne bog vil være en fortrinlig grundbog, der primært henvender sig til voksenbibliotekets lånere, men også kan have interesse for fritidsklubber o.l.


Berlingske tidende

d. 12. jan. 2000

af

af

Trine Munk-Petersen

d. 12. jan. 2000