Bøger / faglitteratur til børn

Sæl


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2019

af

af

Stine Bille

d. 9. jan. 2019

Vidste du at en pyton kan veje op til 200 kg? En elg kan blive 3 meter lang og veje op til 800 kg, og at der lever to slags sæler i Danmark, den spættede sæl og gråsælen. Tre fagbøger, for de 7-9-årige.

Tre nye titler i serien "Min første bog". I "Pyton" kan man læse om de mange forskellige pytonslanger der findes, hvor store de er og hvordan de dræber og spiser deres bytte. En stor pytonslange behøver kun at dræbe byttedyr fire gange om året, for at blive mæt. I bogen "Elg" kan man læse om den største hjort i verden. Elgen lever hvor der er koldt og kan modstå meget kulde. En han elg hedder en tyr og en hun elg en ko. Hunden føder en til to kalve hvert år. I "Sæl" kan man læse om de to forskellige sæler der lever i Danmark, nemlig gråsælen og den spættede sæl. Sælerne lever af fisk som de fanger i de danske farvande. Sæler sover mens de er i vandet, hvordan de gør, kan du læse om i bogen. Bøgerne har indholdsfortegnelse, stikordsregister samt faktabokse med uddybende oplysninger om dyrene.

Her er tre gode korte fagbøger. Indholdet er oplysende og spændende. Teksten er veltilrettelagt, og formuleret i korte sætninger. Der er mange informative oplysninger i faktaboksene, og de mange farvefotos underbygger de faglige informationer.

I bogen Verdens farligste slangerElgDe danske sæler kan man også læse om pyton slanger, i Elg kan man også blive klog på elge og i De danske sæler kan man lære de to danske sælerI bogen Verdens farligste slanger kan man også læse om pyton slanger, i kan man også blive klog på elge og i De danske sæler kan man lære de to danske sælerI bogen Verdens farligste slanger kan man også læse om pyton slanger, i Elg kan man også blive klog på elge og i kan man lære de to danske sæler.