Bøger / faglitteratur

Særligt sensitive mennesker


Beskrivelse


Værktøjer til at teste sig selv for særligt sensitive sider, samt råd og teknikker til at skabe et mere indholdsrigt og tilfredsstillende liv som særligt sensitivt menneske.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2008

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 14. aug. 2008

Bogen henvender sig først og fremmest til de anslået 15-20% særligt sensitive mennesker i befolkningen.

Forfatteren er klinisk psykolog og har i flere år forsket i emnet. Hun er selv særligt sensitiv og slår fast, at det ikke er nogen sygdom, men et særligt karaktertræk. Når det alligevel kan give problemer, skyldes det, at det ikke passer ind i vores kulturelle ideal. I et lidt omstændeligt sprog henvender hun sig direkte til læseren i en fortrolig tone. Bogen er ikke svær at læse, men kræver en opmærksom læser, så budskabet ikke drukner i ordrigdommen. Med mange oplysende eksempler fra sit arbejde og forskningen giver forfatteren brugbar viden om særligt sensitive træk, konstruktive måder at omfortolke tidligere nederlag på og en praktisk hjælp til at klare det sociale liv, både på jobbet og i de nære relationer. Noget mere specielle og knap så alment anvendelige er afsnittene om psykoterapi, som i vid udstrækning anbefales for sensitive og medicinering samt den metafysiske dimension.

Bogen udfylder et hul i den psykologiske litteratur på dansk, selv om man også her er opmærksom på karaktertrækket. Bogen henviser til 2 danske websites, den ene for den danske HSP-forening (highly sensitive person).

Populærpsykologisk bog, der behandler et overset karaktertræk på alment forståelig, lidt småsnakkende vis og giver de særligt sensitive indsigt i deres specielle karaktertræks både positive og negative sider og redskaber til at fungere i en verden, der bombarderer dem med stimuli.