Bøger / faglitteratur

Særligt sensitive og kærligheden : hvordan du trives i parforhold selvom verden er overvældende


Beskrivelse


Som særligt sensitiv kan det være vanskeligt at være i et parforhold. Forfatteren giver værktøjer til at afdække, om man er særligt sensitiv og vejledning i at tackle parforholdet, når der er to sensitive eller en af hver, samt råd om seksualitet og andre samlivsforhold.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 25. mar. 2015

Sandsynligheden for at indgå i et parforhold, hvor den ene eller begge parter er særligt sensitive, er stor, da ca.20% af alle mennesker er det. Pioneren indenfor særligt sensitive, Elaine Aron, øser af sin viden om hvordan man kan få et bedre parforhold. Henvender sig til de mange sensitive og til deres partnere.

Som særligt sensitiv kan det være vanskeligt at være i et parforhold. Aron slår en pæl igennem den teori, at det især er kvinder der er sensitive, det er lige så ofte mænd. Man kan sige, at der findes 4 køn, idet man også finder kombinationer med nyhedssøgende. Her er værktøjer til at afdække, om man er særligt sensitiv, nyhedssøgende, frygter nærhed m.m. og vejledning i at tackle parforholdet, når man er to sensitive eller en af hver og råd om seksualitet. Elaine Aron er selv særligt sensitiv og psykoterapeut. Hun har så at sige opfundet begrebet og forsket i det i mange år. Bogen udkom på engelsk i 2000, nu i revideret udgave for første gang på dansk.

En grundig vejledning i parforholdets faldgruber, når man er særligt sensitiv. Bogen bygger på omfattende forskning bl.a. i form af masser af interviews og spørgeskemaundersøgelser.

Elaine Aron er det store navn indenfor emnet med bl.a. Særligt sensitive mennesker, der startede en bølge af udgivelser. Hun er stadig den, der har forsket mest dybtgående i emnet. Der findes ikke andre med kærligheden som hovedemne.


Kristeligt dagblad

d. 4. mar. 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 4. mar. 2015