Bøger / skønlitteratur / roman

Sæson


Beskrivelse


Frank og Per er mor og datter, men også legekammerater og usynlige venner. En eksperimenterende og mytisk roman om at længes, rejse og vende hjem.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2019

af

af

Karina Høyer

d. 4. sep. 2019

Frank og Per er mor og datter, men også legekammerater og usynlige venner. En eksperimenterende og mytisk roman om at længes, rejse og vende hjem. For læsere af moderne litteratur og poesi.

Pigen Frank flytter med sin familie til Bangladesh, hvor hun lever i det privilegerede overklassemiljø. Sammen med familien flytter også den lille figur Per, som på én gang er både Franks datter og legekammerat. Da familien flytter tilbage til Danmark, bliver Per kidnappet af Døden, der vil have hende til kone. Og den lille Pers fravær gør Frank dybt ulykkelig og tvinger hende til at flygte fra alt det, hun ikke har kontrol over.

Kompleks og eksperimenterende roman om længsel, savn og psykisk sårbarhed. Mytisk med referencer til den græske myte om Persefone og Døden, men også magisk-realistiske træk, da den lille figur Per fødes fra Franks trommehinde. Autofiktive træk, da der er mange paralleller fra forfatterens eget liv og til hovedpersonen Franks; begge er diplomatbørn og opvokset i både Bangladesh og Hanoi og siden i Bruxelles, og begge har en bipolar lidelse. Flere genrer kombineres til et yderst originalt og meget fint skriftsprog.

Forfatteren har tidligere udgivet digtsamlinger og den grafiske roman PanserHungerhjerteLageret, Huset, Marie der også kredser om den græske tragedie. Den psykiske sårbarhed og det prøvede sind ses også i Hungerhjerte og Lageret, Huset, MarieForfatteren har tidligere udgivet digtsamlinger og den grafiske roman Panser der også kredser om den græske tragedie. Den psykiske sårbarhed og det prøvede sind ses også i og Lageret, Huset, MarieForfatteren har tidligere udgivet digtsamlinger og den grafiske roman Panser der også kredser om den græske tragedie. Den psykiske sårbarhed og det prøvede sind ses også i Hungerhjerte og .


litteratursiden.dk

d. 17. feb. 2020

af

af

Mai Villadsen Ruby

d. 17. feb. 2020

Jordnære hverdagsregistreringer møder græsk mytologis ild og afgrunde i Løppenthins legesyge fortælling om at være et menneske i verden. ’Sæson’ byder energisk velkommen til en kompleks verden, hvor ...


Politiken

d. 5. okt. 2019

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 5. okt. 2019


Weekendavisen

d. 27. sep. 2019

af

af

Klaus Rothstein

d. 27. sep. 2019


Standart

Årg. 34 nr. 1 (2020)

af

af

Steffen Krejberg

Årg. 34 nr. 1 (2020)


Logos

2020, nr. 1

af

af

Jeppe Beier Berndsen

2020, nr. 1