Bøger / faglitteratur

Sæt borgeren i spil : sådan involverer du borgere og virksomheder i offentlig innovation


Beskrivelse


Bogen giver indsigt i, hvorfor det er afgørende at inddrage borgerne, og præsenterer en systematisk proces for innovationsforløb med borgeren i centrum. Bogen tegner desuden en profil af fremtidens borgercentrerede offentlige organisation.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2009

af

af

Jytte Bræmer

d. 18. mar. 2009

Alle med ansvar for udvikling af det offentlige.

Det kræver nytænkning at imødekomme kravet om udvikling af det offentlige. Anderledes forventninger fra borgerne, kravet om mere service for færre penge og en kommende mangel på arbejdskraft. Brugerdreven innovation er et mantra i disse tider, og villigheden til at tænke radikalt anderledes er i højere grad til stede ved beslutningstagerne. Men hvordan gør man det i praksis? Bogen er en konkret håndbog i, hvordan man griber det an. Forfatterne guider os gennem faserne: fokuser, oplev, skab og insister. Det vil sige: Gør jer klart, hvad målet er, anlæg den antropologiske metode og se og erfar verden set med brugerøjne, få idéerne omsat til operationelle koncepter og kommuniker idéerne ud og vær vedholdende. Bogen er dejlig konkret i sine metoder, og idéerne kombineres med små cases fra det virkelige liv. Det er en brugbar lille håndbog, hvis man ønsker at sætte et borgerdrevent innovationsforløb i gang i sin kommune, region eller institution. Den kan anvendes på mange niveauer.

Bason har tidligere skrevet om nytænkning af den offentlige sektor og kommer således ind på nogle af problemstillingerne i Velfærdsinnovation, 2007. Borgerinddragelsen er dog ikke fokus, hvad den derimod er i Tortzen: Borgerinddragelse : demokrati i øjenhøjde, 2008. Her er det dog mere demokratiaspektet end innovationsbehovet, der har fokus. Den aktuelle bog kombinerer de to forhold.

En håndbog, der anviser konkrete metoder i den borgercentrerede innovationsproces.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 17 (2009)

af

af

Berit Rydahl Sørensen

Årg. 126, nr. 17 (2009)


Børsen

d. 27. mar. 2009

af

d. 27. mar. 2009