Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Safari i Afrika : vilde dyr : en håndbog


Beskrivelse


Med faktuelle oplysninger om dyrenes navne, klassifikation, fredningsstatus, størrelse, vægt, levetid, kendetegn, levested, levevis, formering, lyde, fjender og eventuelle andre forhold, f.eks. om dyrenes farlighed for mennesker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2008

af

af

Søren Møller

d. 19. aug. 2008

Bogen kan bruges af Afrika-turister, men også af mange andre, store børn og voksne, der interesserer sig for dyrelivet, især i de mellemste dele af kontinentet.

Bogen indledes med to siders råd til rejsende på afrikansk safari. Derefter følger beskrivelse af 79 pattedyr, og 14 krybdyrarter. Der findes over 1000 pattedyrarter i Afrika og denne bogs udvalg er foretaget efter de arter, som man mest træffer, når man besøger de områder, hvor turisterne kommer oftest. Hver art beskrives grundigt med en kort faktaboks, og længere beskrivelser af kendetegn, levested, adfærd, formering, lyde og fjender. Arten vises på ét eller flere tydelige og smukke farvefotos, og udbredelsen vises på et landkort. Til sidst er der et sammendrag af Washington-konventionen om handel med truede dyr. Og der er råd om fotografering, og ordforklaringslister over zoologiske udtryk, engelske udtryk, dyrenavnene på engelsk, og en litteraturliste.

I rejseguider til afrikanske lande findes der et lille udvalg af dyrearter beskrevet. I forskellige bøger om pattedyr som fx Politikens bog om pattedyr, 2003, omtales der et lignende antal afrikanske dyr, men med mindre beskrivelser. Så bogen er den mest omfattende nyere bog om Afrikas dyreliv, med sit store artsudvalg og sine grundige beskrivelser.

Bogens titel er lidt misvisende, for bortset fra de to siders indledning med råd om safarirejser, så er den en bog specielt om de dyrearter, som man kan se især i de mellemste dele af Afrika. Det er den mest omfattende nyere bog om Afrikas dyreliv på dansk, med sit store artsudvalg og grundige beskrivelser.


Politiken

d. 30. aug. 2008

af

af

Michael Stoltze

d. 30. aug. 2008