Bøger / faglitteratur / opskrifter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 16. okt. 2012

Alle, der gerne vil leve sundere, kan blive inspireret af denne omfattende guide i safter, som omfatter nærmest alt, hvad man kan tænke sig indenfor safter. For dem, der ikke bare er interesserede i det sundhedsmæssige men også gerne vil have noget, der smager godt.

Her er både juicer, smoothies, greenies, varme drikke, vilde drikke, mandel- og nøddemælk og idéer til, hvad man kan anvende al den tiloversblevne pulp til, så det ikke bare går til spilde. Der er kælet for smagen i safterne med Cadogans vanlige smagssans. Efter lidt om udstyr følger opskrifter på safter, dernæst meget stærke sager og såkaldte greenies, blended grønt og frugt, hvor man får pulpen og dermed fibrene med. Nødder, mandler, frø og kerner kan bruges som mælk i mange kombinationer, og hvidtjørn, ramsløg, hybenrose får også et afsnit. Til slut et afsnit om, hvad de forskellige ingredienser gør for din krop. Cadogan er elsket for sine køkkenrevolutionbøger med sund mad, hvor der virkelig er kælet for smagen. Aarstidernes Søren Ejlersen brænder for grønt og frugt.

Herhjemme startede Mads Bo Pedersen juicebølgen med High on juice, 2008, der ikke er så omfattende som denne. Smoothies er der udkommet rigtig meget om bl.a. i rækken med titelbegyndelsen "Suveræne". Desuden findes bøger med slankekure fx Lene Hanssons Juice- og smoothiekuren, 2009. Cadogans er den mest omfattende og mest inspirerende saftbog, jeg har set.

En dejlig og meget omfattende bog om alskens safter, der nok skal blive et hit.