Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Saga på rideskole


Beskrivelse


Saga skal begynde til ridning. Vennen Max er med. Han tør ikke ride, og Saga driller ham med, at han er bange. Kan alle - også Saga - blive bange?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 14. apr. 2014

To letlæste bøger i serien De små stribede om den hesteglade pige, Saga. Bøgerne kan bruges til læsetræning og fritidslæsning - primært for piger - fra slutningen af 2. klasse (8 år).

I Saga og Moses er Saga sur over, at hun er den eneste fra klassen, der ikke skal i cirkus. Saga og hendes ven Max kommer forbi en eng, hvor der står en hest, der ikke er bundet. For at redde den, binder Saga et sjippetov om hestens hals, så de kan trække den med sig. Det viser sig at være en hest fra cirkus, og Saga og Max får som tak for hjælpen billetter til cirkusforestillingen, hvor hesten laver kunster. I Saga på rideskole skal Saga til ridning første gang. Max er med, men han kan ikke lide heste. Saga siger, han er bange, og Max går sin vej. Da Saga skal ride, bliver hun selv bange, da hesten slår over i trav. Sagas ridelærer fortæller hende, at alle kan blive bange. Da Saga skal hjem, står Max heldigvis og venter ved busstoppestedet. Teksten er sat med åbne, forholdsvis store typer. De nærmest billedbogsagtige illustrationer støtter læsningen på bedste vis. Forside og bagsidetekst giver et godt billede af bøgernes indhold og appellerer til målgruppen. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Forfatteren har skrevet hesteserien Klara for noget ældre læsere.

Der findes en del hestebøger til målgruppen, fx serien Siri-bøgerne.

To charmerende letlæste bøger til hesteinteresserede børn, der har knækket læsekoden, og som er i stand til at læse lidt længere tekster.