Bøger / skønlitteratur / roman

Saga


Beskrivelse


Det yngre par Saga og Mike lever på overfladen det perfekte liv, og da Mike bliver forfremmet og de skal flytte udenlands, er det blot endnu et tegn på succes. Men Mikes dominerende og mørke sider vokser i styrke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 7. nov. 2018

Dansk "domestic noir", hvor ondskaben og psykopatien ligger på lur hos en på overfladen helt normal, yngre familie. Det slår ud i lys lue, da Saga og Mike rejser til Seattle for at kigge nærmere på byen, hvor de skal bo et års tid. Kan læses af alle, der ikke går af vejen for nervepirrende gys.

Debutroman af cand.mag. Sussie Maria Pilegaard, som bl.a. har vundet kronikkonkurrence i Information. Allerede inden smutturen til Seattle, hvor parret med baggrund i Mikes forfremmelse kort efter skal bo i en længere periode, har Saga en dårlig fornemmelse. Men hun kan ikke tale med nogen om det, for alt er jo perfekt hos det unge par, som lykken, heldet og nu også forfremmelsen tilsmiler. Men et ondt psykologisk spil går i gang og griber om sig. Det er ikke nemt for Saga at beslutte sig for, om hun skal blive og kæmpe for drømmen om det perfekte ægteskab - eller om hun skal bryde op. Hvorfor og hvordan er det hele endt så grumt og ondt?.

En effektiv spændingsdebut, der slider hårdt på læseren, fordi det er så frustrerende at være vidne til den partnervold og psykopati, som kvinden udsættes for. Så flygt dog, Saga! Inden for genren når den ikke stjernetitlerne som fx Kvinden i toget, men prioriterer og leverer det klaustrofobiske gys, hvorimod dialog, sprog og persongalleri er mindre karakterfuldt.

Minder meget om titlerne Er her nogen?Bag lukkede døre Og Bag lukkede døre, hvor de mandlige hovedpersoner også har psykopatiske skyggesiderMinder meget om titlerne Er her nogen? Og , hvor de mandlige hovedpersoner også har psykopatiske skyggesider.