Bøger / skønlitteratur / roman

Sagen G


Beskrivelse


Krimi om den nederlandske pensionerede kriminalkommissær Van Veeterens allersidste sag, der griber tilbage til hans egen barndom, og som han måtte henlægge som uopklaret for femten år siden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2004

af

af

Helle Winther Olsen

d. 1. nov. 2004

Denne 10. og sidste bog om politistationen i Maardam og i særdeleshed om kriminalkommissær Van Veeteren er det endegyldige farvel til den meget roste serie. Med en grim sag, der stikker sine fangarme helt tilbage til kommissærens barndom og direkte rører ved en gammel skyldfølelse, som han føler behov for at sone. Den starter i 80'erne med en tilsyneladende enkel sag: Jaan G. myrder sin kone nr. 2 for at få udbetalt en enorm forsikringssum; forinden har hun kontaktet en privatdetektiv for at få manden skygget. Også kone nr. 1 har han skaffet sig af med af samme grunde, men pga. bevisets stilling bliver Jaan G. aldrig dømt. 15 år senere, da Van Veeteren har trukket sig tilbage fra politiet og etableret sig som antikvarboghandler og tillige har mødt kærligheden, dukker der via privatdetektiven nye spor op, som kommissæren er nødt til at følge op på. Det er en kriminalroman uden den heftige ydre dramatik, som nok vil skuffe dem der ikke kender universet, men som vil blive elsket af mange andre for sine rolige, hverdagsagtige, troværdige skildringer af mennesker og deres almene konflikter - både i privatlivet og stillet overfor mødet med forbrydelser og ondskab.


litteratursiden.dk

d. 21. mar. 2005

af

d. 21. mar. 2005

Hvordan kunne det lykkes Jaan G. Hennan at dræbe sin kone, så han kunne hæve forsikringssummen på 1,5 mill. gylden, når en privatdetektiv, hyret af samme kone, skyggede ham hele dagen og endda på selv...


Berlingske tidende

d. 9. apr. 2005

af

af

Keld Nissen

d. 9. apr. 2005


Information

d. 11. nov. 2004

af

af

Peter Kirkegaard

d. 11. nov. 2004


Weekendavisen

d. 26. nov. 2004

af

af

Katinka Bruhn

d. 26. nov. 2004


Politiken

d. 20. nov. 2004

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 20. nov. 2004