Bøger / faglitteratur / biografier

Sagen om Amagermanden : jagten på en serieforbryder


Beskrivelse


Afdækning af politiets efterforskning af sagen om "Amagermanden", Marcel Lychau Hansen, der er blevet kendt skyldig i to drab og syv voldtægter eller voldtægtsforsøg gennem 23 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. sep. 2012

Helt sikkert læsere til portrætter af krimi-sager. Sagen er højt profileret og bogen vil sikkert trække læsere alene af den grund.

To journalister fra DR skriver en meget detaljeret og vellykket skildring af én af dansk kriminalhistories mest medieomtalte sager. Det er ikke et portræt af Marcel Lychau Hansen (f.1965), der er én af de mest uhyggelige og afstumpede serieforbrydere fanget i Danmark. Det er skildringen af et sammenhængende sagsforløb, der rummer drab og mange grusomme voldtægter begået over mere end 23 år. Hele sagen i al dens detaljerede gru afdækkes, og politiets metoder og efterforskning beskrives, så læseren kommer helt tæt på. Selvom det altså ikke er en biografi kommer der mange afslørende personlige detaljer frem. Jeg glemmer fx ikke lige med det samme episoden, hvor en tæt ven af MLH er på besøg hos Marcels familie. Her oplever og skræmmes vennen af Marcels tilsyneladende iboende ondskab, da MLH som en "drengestreg", uden påviselig grund, brænder sin far med en skoldvarm teske. Bogen dokumenterer ret overbevisende, hvordan politiet tilsyneladende i sagens lange forløb desværre laver en række fejl, som måske betyder, at MLH først i november 2010 bliver anholdt og sigtet.

Erik Haaest har skrevet Amagermanden fra 2011. I en sammenligning vil jeg helt klart vælge den nye bog, der bl.a. er mere sammenhængende veldokumenteret.

Velskrevet krimi-dokumentar, der er underholdende som en god krimi fra den virkelige verden. Læsere på alle biblioteker.


Weekendavisen

d. 19. okt. 2012

af

af

Leif Blædel

d. 19. okt. 2012