Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sagen om den forsvundne markis


Beskrivelse


Den dag Enola Holmes fylder 14, forsvinder hendes mor. Enola beslutter sig for at finde sin mor og begiver sig ud på en næsten lidt for spændende tur mod London. For 12-14-årige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2021

af

af

Mette Balle Christensen

d. 19. apr. 2021

Den dag Enola Holmes fylder 14, forsvinder hendes mor. Enola beslutter sig for at finde sin mor og begiver sig ud på en næsten lidt for spændende tur mod London. For 12-14-årige.

Historien foregår i England i 1888. Enola er efternøler og vokser op på Ferndell Hall sammen med sin mor. Hendes to store brødre - den ene er den berømte detektiv Sherlock Holmes - er begge voksne og lever deres liv i London. Enolas mor er meget frisindet og giver Enola en anderledes barndom end de fleste børn på den tid. På Enolas 14-års fødselsdag forsvinder hendes mor. Hun har dog efterladt en fødselsdagsgave til Enola, som viser sig at være en slags kodenøgle. Enolas to brødre ankommer til Ferndell Hall og lover at forsøge at finde deres mor. Men de er chokerede over at se, hvordan Enola er opdraget, og vil sende hende på et institut for unge damer, men det vil Enola ikke. Hun beslutter sig for selv at finde sin mor, og i nattens mulm og mørke forlader hun Ferndell Hall og begiver sig på vej mod London. Bogen er 1. bind i en serie.

Historien er godt skruet sammen, og handlingen emmer af gamle dage. Tempoet er lavt, men fortællingen folder sig fint ud, mens vi lærer Enola at kende. Bogens stemning minder om gammeldags krimi, men handler mere om Enolas udvikling. Har man set filmen, vil man helt sikkert også elske bogen.

Læsere af denne roman vil måske også kunne lide Baskervilles hundOliver Twist (Ved B.B. Møller) eller Oliver Twist (Ved Arne Herløv Petersen)Læsere af denne roman vil måske også kunne lide Baskervilles hund (Ved B.B. Møller) eller (Ved Arne Herløv Petersen).


litteratursiden.dk

d. 30. maj 2021

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 30. maj 2021

En meget fin detektivhistorie for de 12-14 årige, som også vil underholde et voksent publikum. Hvem vidste at Sherlock og Mycroft Holmes havde en lillesøster, Enola, som ikke anses for at være særlig ...