Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sagen om den gådefulde vifte


Beskrivelse


Detektiven Enola Holmes opdager ved et tilfælde at den unge Lady Cecily holdes fanget mod sin vilje. Et mysterium som straks vækker hendes interesse. Krimi for 12-14-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2023

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 31. mar. 2023

Detektiven Enola Holmes opdager ved et tilfælde at den unge Lady Cecily holdes fanget mod sin vilje. Et mysterium som straks vækker hendes interesse. Krimi for 12-14-årige.

Et tilfældigt møde på en af Londons mondæne offentlige toiletter får detektiven Enola Holmes til at interessere sig for, hvorfor den unge Lady Cecily holdes fanget mod sin vilje og på mystisk vis skal tvinges til at købe brudeudstyr. Ved hjælp af et hemmeligt kodesprog og en godt skjult besked gemt i en papirvifte, kommer Enola på sporet. Desværre har hendes mere kendte storebror Sherlock også en interesse i sagen og Enola ønsker ikke at afsløre sit hemmelige liv for sin bror endnu, men må dog indstille sig på at samarbejde med ham. Dette er 4. bind i serien "Et Enola Holmes-mysterium".

Endnu en spændende historie om den kvikke detektiv og hendes liv med de mange forklædninger og sjove mysterier der skal opklare. Hele historien emmer af gamle dage. Bogen foregår i Victoriatidens London og dens lidt højtidelige sprog giver læseren en særlig stemning af gamle dage. En rigtig god serie, og dette bind lever helt op til niveauet, som kendetegner de øvrige bind i serien.

En anden detektivserie er bøgerne om Justice fx Mit navn er Justice - mordene på Highbury HouseLøgnens træ som også foregår i England i gamle dage. Løgnens træ foregår også i Victoriatidens London og her skal Faith finde ud af sandheden om sin fars dødEn anden detektivserie er bøgerne om Justice fx Mit navn er Justice - mordene på Highbury House som også foregår i England i gamle dage. foregår også i Victoriatidens London og her skal Faith finde ud af sandheden om sin fars død.