Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sagen om ugledrengens afklippede klo


Beskrivelse


Spøgelseslinien tilkaldes til et lille museum, der er ude for mystiske ting. Med snilde, omtanke og ved at udnytte de enkelte medlemmers særlige evner, ikke mindst Absalons Sherlock Holmes-agtige analytiske sans, løses gåden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elin Søborg

2007

Bogen henvender sig bredt til de 10-14-årige, der elsker en god læseoplevelse med spænding, humor, børnedetektiver og lidt uskyldig flirt i krogene..

I dette 3. bind i serien om Spøgelseslinien, de 15-årige Absalon, Kasper, Tanja og Patricia, der vil bevise, at der altid er en rationel forklaring på overnaturlige fænomener, er gruppen nu blevet så kendt, at den tilkaldes til et lille museum, der er ude for mystiske ting. Med snilde, omtanke og ved at udnytte de enkelte medlemmers særlige evner, ikke mindst Absalons Sherlock Holmes-agtige analytiske sans, løses gåden. Plottet hænger logisk sammen, og både hoved- og bipersoner udfylder helt deres pladser i historien. Sproget er mest dialog, velformet, sprudlende og nutidigt uden at være slangpræget, og indimellem så suggestivt, at spændingen bliver intens..

Der er de seneste år kommet rigtig mange nye, gode børnedetektivserier både danske og udenlandske, og denne ligger i den øverste ende kvalitetsmæssigt, både når vi ser på danske serier for samme gruppe fx Det seje sjak og Græskarbanden og de nye udenlandske som Den usynlige detektiv og Eoin Colfers Halvmåne..

Et flot og spændende 3. bind i en detektivserie, der bliver ved med at udvikle sig. Dennis Jürgensen er stadigvæk en af vore bedst skrivende børnebogsforfattere både hvad sprog og indlevelse i børns og unges verden angår.