Bøger / skønlitteratur / roman

Sagen Vaterland : Gereon Raths fjerde sag : krimi


Beskrivelse


Berlin, 1932. En mand bliver fundet død i en vareelevator i forlystelsesetablissementet Haus Vaterland. Han er tilsyneladende druknet. Kriminalassistent Gereon Rath bliver sat på sagen, og det viser sig hurtigt, at blive en vanskelig sag med flere andre, der er døde på samme mystiske måde.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2014

af

af

Michael Olsen

d. 9. okt. 2014

Spændende krimi, fra 1930'ernes Berlin, der udover en interessant mordgåde også på fornem vis formidler livet i mellemkrigstidens Tyskland og hvordan det tyske samfund blev grebet af nationalismen og nazismen. For historisk interesserede krimilæsere, men kan læses af alle krimifans.

"Sagen Vaterland" er fjerde bog i serien om den tyske kriminalassistent Gereon Rath. Året er 1932 og stedet er Berlin. Her er en mand fundet død i en vareelevator i forlystelsesetablissementet Haus Vaterland. Tilsyneladende er manden druknet, men efterhånden som Gereon Rath og hans kolleger borer sig ned i sagen, viser det sig, at den har tråde tilbage i tiden, og at der er andre, der er omkommet på samme mystiske måde. Samtidig breder spændingerne sig imellem nazister, kommunister og de mere pragmatiske tyskere sig, hvilket ikke ligefrem gør opklaringsarbejdet nemmere.

Krimien er lang, men den er skrevet så levende og spændende, at den reelt set er en page turner. Personerne står tydeligt for læseren, og man kan ikke helt lade være med at gyse over ændringerne i det tyske samfund, der også er en væsentlig del af krimiens historie.

Philip Kerr har skrevet krimiserien "Berlin noir", der også foregår i Berlin, men både før og under 2. verdenskrig.


Jyllands-posten

d. 20. dec. 2014

af

af

Mikael Busch

d. 20. dec. 2014


Politiken

d. 8. feb. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. feb. 2015


Weekendavisen

d. 24. okt. 2014

af

af

Morten Hesseldahl

d. 24. okt. 2014