Bøger / faglitteratur

Sagnomspundne skatte og hjemsøgte steder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 19. feb. 2020

Er du til mystik og hjemsøgte steder? Så er denne bog lige noget for dig. Læs om nogle af historiens største gåder og lad dig feje med af historiens vingesus. For nysgerrige læsere i alle aldre og eventuelt den opgaveskrivende.

Bogen indledes med fortællingen om det mystiske skib, den flyvende hollænder. Herefter behandles de spanske sølvskibe, hvoraf mange stadig ligger uopdaget på havets bund. Efterfølgende kommer myten om kong Salomons miner og dennes ufattelige rigdom. Piraternes hemmelige verden er næste punkt, hvorefter teksten behandler kong Midas og hvem han var. Slutteligt kommer guldbyerne El Dorado og Cibola, og der afsluttes med Nordens hjemsøgte steder.

Teksten er velformuleret og velskrevet og ledsages af mange grafiske detaljer, der er medvirkende til at skabe klarhed. En bog der passer til alle aldre og køn, og med den i hånden ryger der hurtigt et par timer.

For yderligere litteratur om historiske myter og gåder se fx Fortidens største gåderForsvundne riger eller Forsvundne rigerFor yderligere litteratur om historiske myter og gåder se fx Fortidens største gåder eller .