Bøger / skønlitteratur / roman

Saksehånd


Beskrivelse


Satirisk nøgleroman. Volontøren i den københavnske avantgardeboghandel Saksehånd møder den danske litterære undergrund, bl.a. til bogmesse i Forum, oplæsningsaftener og andre mere eller mindre festlige sammenhænge, kulminerende med en fugtig biltur til bryllup i Vestjylland.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2011

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 24. feb. 2011

En underfundig roman i den smallere kategori, der vil more læsere med hang til satire og namedropping - kendskab til den danske avantgardeforfatterstand og litterære undergrund en fordel.

En ung mand bliver volontør i en avantgardeboghandel ved navn Saksehånd midt i København. Butikken bestyres af præsidenten, der sammen med andre sære personager betjener en række forfattere, hvis navne vil være bibliotekarer bekendt. Altså en slags nøgleroman om den danske litterære undergrund, satirisk og underholdende skrevet. Sproget flyder rask og ordrigt derudaf og tager læseren med til oplæsningsaftener, bogmesse, kollegieliv og berusede møder med det litterære godtfolk, set fra volontørens observante optik, indtil oplevelserne gennem det brogede miljø kulminerer med en biltur til bryllup i vestjyske No.

Bogens temaer, steder, stilistik og sproglige virkemidler følger forfatterens forrige fortællinger, og i denne roman har han bedre kontrol over de rablende fabuleringer. Kromann har sin egen, let bizarre satiriske stil, men trækker spor fra P. M. Møllers En dansk students eventyr til bl.a. Mads Nygaard.

Satirisk nøgleroman fra den københavnske litterære undergrund, hvor virkelige forfatternavne strøs ud over volontørens lidt bizarre oplevelser i forlagsboghandlen Saksehånd, med oplæsningsaftener, bogmesse, drukture, kollegieliv og til sidst en heftig biltur til bryllup i Jylland. Eksperimenterende og morsom underholdning for læsere af ny dansk "smal" skønlitteratur.


Jyllands-posten

d. 12. mar. 2011

af

af

Erik Svendsen

d. 12. mar. 2011


Politiken

d. 12. mar. 2011

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 12. mar. 2011


Berlingske tidende

d. 17. mar. 2011

af

af

Per Krogh Hansen

d. 17. mar. 2011


Information

d. 11. mar. 2011

af

af

Kamilla Löfström

d. 11. mar. 2011


Kristeligt dagblad

d. 19. mar. 2011

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 19. mar. 2011


Weekendavisen

d. 18. mar. 2011

af

af

Lars Bukdahl

d. 18. mar. 2011


Standart

Årg. 25, nr. 2 (2011)

af

af

Mads Schjødt Jonasson

Årg. 25, nr. 2 (2011)