Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Saksespark


Beskrivelse


Emil er rigtig god til fodbold, og han har på mange måder et godt liv med gode venner, ok skolegang og sød familie. Men Toby fra 9. klasse og hans kumpaner har set sig virkelig sure på Emil og hans venner, og de har ikke tænkt sig, at lade dem være i fred.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 5. mar. 2014

En selvstændig fortsættelse til den hverdagsrealistiske Frispark primært for aldersgruppen 11-14 år, som har lyst til at læse om de første teenageår, tilnærmelser til det modsatte køn, venskab og fodbold, selvfølgelig. Især velegnet til selvlæsning.

Konkret, hverdagsrealistisk fortælling om en gruppe unge, der lige har begyndt skolelivet som de yngste på en ny skole. Hovedpersonen Emil er en stilfærdig, velfungerende elev i skolen med en sød og forstående familie. Han er så dygtig til fodbold, at han udvælges til et særligt talenthold. Emil er drivkraften og stjernen på sit klubhold, hvilket giver problemer, når misundelse og destruktivt spil kommer til at gå direkte ud over ham. Samtidig er der problemer med nogle af de ældre elever på skolen, især Toby, som med grænseoverskridende og ondskabsfuld adfærd forpester livet for Emil og hans venner. Konflikten løses, bl.a. med hjælp fra de bemærkelsesværdigt fornuftige voksne. Rigtig mange relevante temaer og konflikter berøres: it-mobning, alkohol, aftalebrud, ansvar, venskab og forelskelse. Sproget er konkret, enkelt, beskrivende og bogstavtyperne store, hvilket sammen med de skitseprægede stregtegninger letter læsningen betydeligt.

Minder i stil og sprogtone om Dan Tofts fodboldbøger og Zimakoffs serie FC Mezzi.

Fortællingen er kontant og konkret og helt uden komplicerede eller skjulte lag. Enkel, bogstavelig og identificerbar, hvilket utvivlsom vil tiltale rigtig mange læsere - ikke mindst blandt drengene.